Våra tjänster

btkk-bygg-bygga-altan
Bygga ny altan

Att bygga en ny altan kan vara ett bra sätt att utöka ditt bostadsutrymme och njuta av utomhusvistelsen.

btkk-bygg-byta-fönster
Byta fönster

Att byta ut dina gamla fönster mot nya, energieffektiva är ett bra sätt att spara pengar på dina energiräkningar.

btkk-bygg-byta-dörrar
Byta dörrar

En ny dörr kan ge ditt hem ett fräscht utseende och kan vara ett relativt billigt sätt att uppdatera ditt utrymme.

btkk-bygg-golv-läggning
Lägga trägolv

Trägolv är inte bara vackra, utan de är också lätta att underhålla och kan hålla i årtionden med rätt skötsel.

btkk-bygg-byta-kök
Byta kök och montera luckor

En köksrenovering är ett av de mest populära hemförbättringsprojekten.

btkk-bygg-sätta-upp-innerväggar
Sätta upp innerväggar

Innerväggar håller huset varmare på vintern och svalare på sommaren. De minimerar också ljudnivåer och ger en mer privatlivet.

btkk-bygg-stenläggning
Lägga marksten

Marksten är inte bara en dekoration, utan de hjälper också till att hålla trädgården ren och frisk.

btkk-bygg-målning
Målning

Att måla en vägg är en viktig del av att få ett rum att kännas riktigt klart och färdigt. Husväggar är dessutom en av de viktigaste aspekterna för ditt hus.

btkk-bygg-tapettering
Tapetsering

Oavsett om du vill lägga till lite färg eller bara vill göra ett uttalande är tapetsering ett bra sätt att göra det.

btkk-bygg-badrumsrenovering
Badrumsrenovering

Vi gör din badrumsrenovering så smidig och stressfri som möjligt.

btkk-bygg-fasadrenovering
Fasadrenovering

En fasadrenovering kan vara ett stort projekt, vi gör det lätt och prisvärt.

btkk-bygg-samarbete
Vi har samarbetspartners

BTKK Bygg har partners inom byggbranschen som utför allt inom EL och VVS.

Kontakta oss eller begär en kostnadsfri offert idag!

070-038 91 89

BTKK Bygg och Renovering

Allmänna frågor

Om du anlitar ett företag för rotarbete kan du ha rätt till skatteavdrag, så kallat rotavdrag, för en del av arbetskostnaden. Endast arbetskostnaden ger rätt till rotavdrag. Företaget får dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden på fakturan. Material och resekostnader relaterade till arbetet berättigar inte till avdrag. Det är företaget som ansöker om rotavdraget för din räkning.

Det är viktigt att hålla koll på vilka utgifter som är berättigade till skatteavdrag, samt vilka regler som gäller för ditt hem. Tänk på att du måste betala tillräckligt med skatt under hela året för att kunna dra nytta av skatteavdraget. Detta är särskilt viktigt om du planerar att använda andra skatteavdrag också, som de för att installera grön teknik.

Källa: Skatteverket.se

Om åtgärderna inte kräver bygglov kan det hända att du måste anmäla dem till kommunens byggnadsnämnd. Om du är osäker på om anmälan krävs, kontakta byggnadsnämnden. Innan du har anmält och fått ett meddelande från byggnadsinspektören kan du inte vidta åtgärder som kräver anmälan.

Byggnadsnämnden tar ut avgifter för inledande och slutliga tillståndsbeslut. Detsamma gäller för tillsynsbesök på byggarbetsplatser för teknisk rådgivning, slutsamråd och inspektioner av byggarbetsplatsen. Kontakta din lokala byggnadsnämnd för att få information om avgifter.

Om en anmälningspliktig åtgärd byggs utan anmälan eller tillstånd att påbörja byggandet är det en otillåten åtgärd och kallas svartbygge. Byggnadskommissionen måste då ta ut ett byggnadsböter. Byggnadskommissionen kan också beordra att byggnaden ska återställas till sitt ursprungliga skick genom att meddela eller riva den.

Källa: Boverket.se

Det krävs vanligtvis bygglov för nya byggnader, tillbyggnader eller andra ändringar. Det kan också krävas bygglov om du bygger ett staket, en mur eller ett skjul på tomten. Även om det inte krävs något bygglov kan du ändå behöva lämna in anmälningar. Kontakta din lokala myndighet för att ta reda på om du behöver bygglov eller en ansökningsblankett för det du ska bygga.

Källa: Boverket.se

Vilka kostnader som tillkommer vid renovering beror på hur omfattande renoveringen är. Att måla om kostar vanligtvis 1 000-2000 kronor extra per kvadratmeter. Att slipa och putsa ett golv kostar 350-400 kronor per kvadratmeter. Om golvet måste bytas ut, kommer kostnaden för ett nytt golv också att debiteras. Om renoveringen innebär att ledningar måste läggas om eller om en elektriker behövs av någon anledning, är detta en annan kostnadspost att ta hänsyn till. En fullständig renovering och byte av el i ett hus kostar cirka 1 500 kronor per kvadratmeter. Priset för en renovering beror dock på ett antal faktorer och varierar beroende på vad som ska göras.

BTKK BYGG

BTKK Bygg är ett företag med lång erfarenhet inom byggbranschen. Vi erbjuder olika tjänster inom byggsektorn och har en hög kundnöjdhet. Kontakta oss idag så hjälper vi dig med ditt byggprojekt!

Begär en kostnadsfri offert

Kontakt